Lijnzaad gezond, maar nog niet populair

Het gebruik van lijnzaad is in Nederland en de meeste andere westerse landen nog niet erg populair. Echter is het erg jammer dat lijnzaad nog weinig wordt gebruikt, het is namelijk een product met erg positieve effecten. Lijnzaad een plantaardig product dat afkomstig is van vlas. Veel mensen kennen lijnzaad mogelijk als vogelvoer, aangezien lijnzaad erg populair is als wintervoer voor vogels. Echter is lijnzaad niet alleen goed voor dieren, ook mensen hebben voordeel bij het gebruik van lijnzaad.

Afvallen met behulp van lijnzaad

Wanneer je probeert af te vallen is het wellicht het proberen waard om lijnzaad aan uw dieet toe te voegen. In lijnzaad zitten veel voedingsvezels (zo’n 25%!). Dit is goed voor de spijsvertering, omdat er veel olie in de zaden zit heeft het eten ervan een beschermende werking voor uw spijsverteringskanaal. Tevens zitten in lijnzaad gezonde bacteriën die bijdragen aan een gezonde spijsvertering, waardoor je sneller gewicht zult verliezen.

Een tweede voordeel van het eten van lijnzaad is dat je al gauw een vol gevoel zult hebben.
Ook dit komt door de vetten die lijnzaad bevat, echter zijn het de gezonde vetten die juist een gezonde werking hebben op het lichaam. De vetten geven het lichaam een vol gevoel, waardoor het risico beperkt wordt om een ongezonde snacks te eten. Ook de hoeveelheid vezels in het lijnzaad dragen bij aan het verzadigde gevoel.

Een ander voordeel van lijnzaad is dat het helpt bij het verbeteren van de stoelgang. Hierdoor worden afvalstoffen sneller uit het lichaam gevoerd. Wanneer je last hebt van een slechte stoelgang, doe je er goed aan om lijnzaad aan het voedsel toe te voegen. Je kunt de zaden gemakkelijk breken en verwerken in uw maaltijd. Ook is het mogelijk om lijnzaad op een broodje doen.
Wanneer je circa drie eetlepels lijnzaad per dag zult consumeren zul je al snel resultaat voelen.

Lijnzaad bevat veel anti-oxidanten

Polyfonen zijn chemische verbindingen die in planten (en zaden van planten) voorkomen.
Het zijn anti-oxidanten die ziektes en aandoeningen helpen voorkomen door vrije radicalen als het ware te 'vangen'. Dit zijn gevaarlijke stoffen die schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid.
Lijnzaad bevat veel van deze polyfonen. Dit draagt eraan bij dat lijnzaad een gezonde voedingsstof is.

Andere positieve effecten van lijnzaad

Het eten van lijnzaad is niet alleen goed voor u wanneer u last hebt van uw stoelgang of gewicht wilt verliezen. Ook is lijnzaad rijk aan omega-3 vetzuren, dit zijn gezonde vetzuren zijn voor het lichaam. Omega-3 vetzuren helpen verkleinen bijvoorbeeld de kans op hart- en vaatziekten. Het regelmatig toevoegen van lijnzaad aan een maaltijd zorgt ervoor tevens dat de kwaliteit van haar, nagels en huid erop vooruit gaan. Ook laat lijnzaad het uw zenuwstelsel en hersenen beter functioneren.
Daarnaast verkleint het de kans op kanker en artritis (reuma), lijnzaad kan zelfs helpen bij behandeling van artritis (reuma). Ook wanneer je last hebt van astma kan lijnzaad een verlichtende werking hebben. Tot slot kan het eten van lijnzaad als effect hebben dat je, je vitaler gaat voelen.
Let op: Wanneer u uw kind borstvoeding geeft is het verstandig niet te veel lijnzaad te consumeren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten