Italiaanse bol met champignonsoep

Een heerlijk en gemakkelijk recept voor in het weekend een Italiaanse bol met champignonsoep.
Een erg leuk gerecht omdat je de de Italiaanse bol als soepkom kunt gebruiken.
In dit artikel zal ik uitleggen hoe dit gerecht te bereiden is, als eerst zullen de ingrediënten worden beschreven, vervolgens de bereidingswijze. Dit gerecht kun je in circa 20 minuten op tafel serveren.

Ingrediënten voor broodje championensoep
- Italiaanse bol
- champignonsoep
- Bieslook

Bereidingswijze voor het broodje championensoep
Neem de Italiaanse bol en snijd het bovenste kapje van de Italiaanse bol, gooi het kapje niet weg want dit kan dienen als deksel voor je zelfgemaakte soepkom. Hol vervolgens de Italiaanse bol uit. Zorg ervoor dat er een rand van circa 1 centimeter breed overblijft, anders gaat de soepkom van de gemaakt uit de Italiaanse bol lekken.
Nu de zelf gemaakte soepkom van de Italiaanse bol gereed is kan de soep erin.

Zelf gebruik ik altijd champignonsoep van Unox, deze is in circa 8 minuten klaar om te serveren.
Andere soepen zullen in een vergelijkbare tijd gereed zijn om te serveren. Maak de champignonsoep soep warm in een pannetje, eenmaal gereed kan de soep met een soepschep in de Italiaanse bol geschept worden, circa 1,5 schep is voldoende anders wordt de soep te zwaar voor het brood en bestaat de kans dat de zelfgemaakte soepkom gaat lekken.
Tot slot voeg je wat bieslook toe naar smaak en als decoratie.

Eet Smakelijk!


Dit gerecht is ook erg lekker met tomatensoep
- Italiaanse bol met tomatencrèmesoep en kaas

Geen opmerkingen:

Een reactie posten