Pitabrood met kip en ijsbergsla

Een lekkere en gemakkelijk maaltijd met als hoofdingrediënten kipfilet, sla en een pitabroodje.
Aangezien de hoofdingrediënten bestaan uit kipfilet en (ijsberg)sla is het gerecht redelijk gezond. Het gerecht dat in dit artikel wordt beschreven zal voldoende zijn voor 4 personen.

Ingrediënten pitabrood met kip en sla

- Pitabrood
- IJsberg sla
- ui
- 400 gram kipfilet
- Kip kruiden (shoarma kruiden of gyroskruiden zijn ook erg lekker)
- Olijfolie

Bereiding pitabrood met kip en sla

Snijd de kipfilet in reepjes of kleine stukjes en nu is het tijd om de reepjes/blokjes kipfilet te kruiden met kip kruiden, shoarmakruiden of gyroskruiden. Eenmaal de kruiden aangebracht dient de filet in een aantal minuten met een beetje olijfolie goudbruin gaar gebakken te worden.

Snijd de pitabroodjes open en verwarm deze onder een contactgrill of in een oven. Het is afhankelijk van de pitabroodjes hoelang en op welke temperatuur deze in de oven moeten. Indien er gebruik wordt gemaakt van een contactgrill, is de bereiding tijd circa 4 minuten. De pitabroodjes dienen lekker knapperig te worden met een grillstreep.

Vul de pitabroodjes met wat ijsbergsla en leg hier bovenop de gebakken reepjes/stukjes kipfilet.
Serveer het gerecht met wat saus, cocktailsaus, knoflooksaus of tzatziki saus is erg geschikt om bij dit gerecht te serveren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten