Wat is maltodextrine?

Maltodextrine is een stof die vaak wordt toegevoegd door de voedselindustrie aan ons dagelijkse eten. Maltodextrine is daarmee een stof die toebehoort onder de noemer van levensmiddelenadditieven. Maltodextrine is een wit poeder dat vooral in de Verenigde Staten uit aardappelen en mais wordt gehaald. Het is een stof dat niet gevaarlijk is. Meer hierover in dit artikel.

Is maltodextrine gezond?

Maltodextrine wordt gebruikt als een vervanger voor zoetstoffen, zoals suiker. Op veel snacks of chips zit de stof maltodextrine, meestal in combinatie met andere zoetstoffen vormt maltodextrine een zoete en hartige coating. Ook door sporters wordt deze zoetstof gebruikt als een aanvulling op koolhydraten, en het vormt geen enkel probleem aangezien maltodextrine niet giftig is.
Wel kan de stof voor mensen die aan een ziekte lijden waarbij gluten vermeden dienen te worden, zoals coeliakie gevaarlijk zijn. Gezien het feit dat maltodextrine een stof is dat wordt vervaardigd uit producten die rijk zijn aan gluten en zetmeel, voor deze personen kan maltodextrine gevaarlijk zijn of leiden tot problemen. Echter is maltodextrine in het algemeen niet schadelijk, het is immers een niet giftige stof die wordt vervaardigd uit producten die we normaal ook zullen consumeren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten